Dlaczego lepiej zamówić sery online?

O tym, jak pyszne i zdrowie są sery tradycyjne przekonywać raczej nie trzeba. Wie to każdy, kto i choć raz spróbował. Słonawy smak oscypka, łagodny, wręcz delikatny bundz czy ostra, charakterna bryndza uwielbiane są przez smakoszy i miłośników naturalnej, zdrowej kuchni.

 

Nie jest jednak prosto je dostać. Zazwyczaj delektować się tymi serami możemy praktycznie tylko podczas wizyty na Podhalu. Oczywiście i w innych regionach kraju można znaleźć oscypki – ba, w sezonie grillowane sprzedawane są nawet nad Bałtykiem. Łatwo się można jednakże przekonać, że ich smak wcale niekoniecznie odpowiada temu, co jedliśmy na Podhalu. Dlaczego tak się dzieje?

 

Przykro o tym mówić, ale popularną praktyką jest sprzedawanie serów wcześniej mrożonych. Jest to sposób na długie ich przechowywanie, minimalizację kosztów logistyki i większy na nich zarobek. Ale też na utratę smaku i zmianę konsystencji na bardziej gumowate. Proces zamrażania, odmrażania, powtórnego zamrażania jest też ryzykowny dla zdrowia konsumentów. Może prowadzić do namnażania bakterii i ryzyka zatrucia pokarmowego.

 

Najsmaczniejsze i najzdrowsze są na pewno sery kupowane prosto u źródła. Jak to jednak zrobić, gdy na Podhale daleko, za oscypkiem z żurawiną cni się bardzo, a na myśl o pajdzie chleba z bryndzą cieknie ślinka?

 

Oscypki.pl to sklep stawiający na smak, świeżość i naturalność produktów.

Nasze sery wytwarzane są według regionalnych receptur, nieraz niezmiennych od dziesięcioleci. Robione przez lokalnych mistrzów swego rzemiosła, z naturalnych składników, bez faszerowania chemią i konserwantami.

 

Pakujemy je zawsze świeże – lub świeżo wędzone – w specjalnie zabezpieczonej przesyłce. Dla większego  bezpieczeństwa, tak smaku jak i zdrowia, w paczkach umieszczane są wkłady lodowe. I na drugi dzień po wysyłce lądują prosto na Waszych stołach, wciąż czarujące smakiem Podhala, pachnące, świeże, naturalne.

Dowiedz się więcej z naszego bloga...